Briard- & Picardweekend!Briard- och Picardweekend
i samband med
Svensk Briard- och Picardspecial 2020


Träning- och happeningsweekend 21-24/5-2020 i Västerås på Nordic Camping!
 
Helgen kommer bjuda på olika evenemang, Unghundbeskrivning/extriörbeskrivning, Vår rasspecial, tävling och härligt umgänge i Briardens & Picardens tecken.
 

BOKA UPP HELA HELGEN för detta fina evenemang!

Aktiviteter kommer att ske under torsdag, fredag , lördag och söndag.
Under torsdag och fredag väntar aktiviteter av olika grenar inom hundsport samt föreläsning.
Här har man möjlighet att anmäla sig till de aktiviteter man är intresserad av att delta på.
Lördag väntar Svensk Briard och PicardVinnare.
Söndag Lydnad samt LydnadsKM 


Boka in helgen redan nu! Och missa inte att boka boende i Västerås.

Handlinginstruktör - Siri Guldseth

Vinnaren av bästa Handler på Bäst i Väst 2019 och ett välkänt ansikte för många av er nämligen Siri!

Siri Guldseth heter jeg, og har stilt ut mine briarder i snart 30 år. Jeg fikk min første briard i 1991 og skulle bare ha en hyggelig turkompis. Det varte helt til jeg deltok på briardklubbens Match-show da min briard Sara var 6 mnd. Det var starten på min karriere som handler. Det var en snublende start med en hund som syntes utstilling var verre enn å gå til tannlegen – og som gjerne knurret ti disse ekle menneskene som skulle sjekke tenner og andre ting. Jeg til sammen hatt bare 6 briarder, men 5 av disse har blitt champions (den ene som ikke ble det hadde et stort overbitt) – og de 4 siste har alle blitt internasjonale champions med ulike vinnertitler og BIR/BIM-plasseringer på våre rasespesialer i Norge og Sverige.

Jeg har lært meg handling av hund ved å se på de virkelig store «gutta» i ringen, de som har vist fram storvinnere i finaleringene. Jeg studerte hvordan de beveget seg (handlerne altså), hvordan de stilte opp hundene, forsøkte å se etter tips og triks som gjorde at nettopp disse alltid plasserte seg høyt i konkurransene. Dette forsøkte jeg selv å overføre til mine egne hunder, og jeg har prøvet og feilet mye opp gjennom årene. Etter hvert har jeg fått MIN måte å stille mine hunder på, som jeg er komfortabel med.

Jeg legger stor vekt på at hunden skal ha det hyggelig i ringen. Jeg liker å se glade hunder med viftende svanser – og jeg vil heller se en litt høy hale enn en hale under magen.

Träna tävlingslydnad med Emelie!

Ta tillfället i Akt och träna tävlingslydnad för Emelie som hållt kurser inom diverse hundaktiviteter i 15 år. Här kommer presentation.

Mitt namn är Emelie och jag har i dagsläget 2 briarder och 1 dvärgpudel.

Jag har tränat och tävlat hund sen 1995 och haft briard sen 2004.

Intresset för hundträning är oerhört stort och jag tror jag har på de flesta hundsporterna.

Tävlingslydnaden är den sport jag brinner för och som jag mer än gärna "nördar" ner mig i.

Tillsammans med Önska är vi uppflyttade till klass 3 och satsar på att så småningom ta oss till SM.

Mingla är bara valp än så länge men jag hoppas att även hon och jag har en framtid tillsammans på tävlingsbanorna.

Ser framemot att få träffa många tävlingssugna briard- och picardekipage i maj 

Tävlingsintruktör nr 2 - Jaana!

Mitt namn är Jaana. Jag har 2 st briardtjejer Dundra 6 år och Blixxtra 6 mån. Jag har haft hundar sen år 2000, började med 2 labradorer och är nu inne på min tredje briard. Tävlingslydnad och bruks började jag att träna och tävla i då jag köpte min första briard 2007. Dundra och jag har tränat mkt och hon är svlch (Svensk lydnadschampion) och uppflyttad till högre klass spår. Blixxtra hoppas jag går i samma fotspår som moster Dundra. Har provat på det mesta inom hundsporten men har inte fastnat för nåt annat. Hoppas kunna dela med mig av allt man lärt sig under åren.

Föreläsning - Tävlingspsykologi

Du har tränat din hund att fokusera trots allsköns störningar, och att prestera i alla miljöer. Du har jobbat med hundens attityd och inställning. Men har du lagt samma omsorg på dig själv?

När vi tävlar gör vi det som ett ekipage, hund och förare tillsammans. Under den här föreläsningen kommer du som förare att få kunskap och verktyg för att vässa din mentala form och därmed kunna hjälpa din hund på bästa sätt i tävlingssituationen. Föreläsningen kommer bland annat att beröra hur du kan hantera förväntningar och nervositet, skapa och bibehålla fokusbubblan samt hantera besvikelser. Du får också möjlighet att själv reflektera över dina målsättningar och utmaningar.

Föreläser gör Anna-Karin Norlander, leg. psykolog med KBT-utbildning, briardägare och tävlingsförare. Välkommen på föreläsning i maj 2020!