Klubbansvariga

Styrelsen

Ordförande
Billy Andersson
ordforande@briardpicardklubben.se

Mitt största intresse är naturligtvis hundar och allt som rör dem. Men även föreningslivet intresserar mig en hel del. Jag är, vid sidan av ordförande i briardklubben, även ordförande i Smålandsdistriktets styrelse.
Jag är tjänstehundsinstruktör och tillsammans med min sambo ägnar jag mycket tid till att hålla utbildningar till patrullhundar. 
Som SBK-instruktör håller jag emellanåt även sedvanliga kurser på lokalklubben.
Jag och min briardhane är aktiva inom hemvärnet där min befattning är hundbefäl, så det faller sig naturligt att större delen av "hundtiden" går till tjänstehundsverksamheten. 

Utöver detta är jag även auktoriserad provledare och FM/certprovskontrollant.
Jag brinner för arbetet inom Svenska Brukshundklubben, med allt vad det innebär.
Alla vi har hunden som gemensamt intresse, vilken ras och vilken gren vi än valt att ägna oss åt.

Vice ordförande
Peter Sjöberg

viceordforande@briardpicardklubben.se

Vår familj har alltid en konstant andel fyrbenta medlemmar. Vi började med schäfer men gick sedan vidare till bearded collie och även en leonberger fick en plats hos oss. Vår första picard köpte vi 2007 och sedan kom en tik till ganska snart därpå. För tillfället har vi en picardtik från Nederländerna, Na'ila. Nyaste tillskottet i familjen är en liten tibbe, tibetansk spaniel, till dottern. Det är mest min fru, Erika, som tränar hundarna i främst bruksgrenar men jag brukar hänga på som figurant och sällskap. Hundmys i soffan är lite mer min grej och det är alltid två stycken som hakar på.

Sekreterare
Ann-Christine Holm
sekreterare@briardpicardklubben.se

Jag bor i Småländska Fagerhult tillsammans med sambo och sex hundar. Tre av dem är briarder. Det är Millie, nyss fyllda 2 år, Fräcke-Frans, snart 5 år och gamla Doris, 15 år. Förutom dessa har vi även tre Gos d'Atura Catalá.
Vi bor på en liten gård med kossor, hästar och höns. Det har funnits hund i familjen sedan barnsben men min golden retriever Sanna, född 1983, var min första egna hund. 1994 kom min första briardhane och sedan dess har briarder funnits vid min sida.
Förutom förtroendeuppdraget i Briardklubbens styrelse är jag sekreterare i SBK Smålands distrikt. 
Jag är utbildad SBK-instruktör och tjänstehundsinstruktör. Utöver det även certprovskontrollant och provledare, samt Försvarsmaktskontrollant.
På min fritid lägger jag mesta tiden på att umgås med mina hundar. Tränar tjänstehundarna, utvecklar spårarbete, skogspromenader och mycket gos och kel. För vad vore livet utan hundpussar och hundkramar...  

Kassör
Mikael Roos

kassor@briardpicardklubben.se

Jag är uppvuxen med hundar men Quincy är den första egna hunden. Jag bor i Uppsala tillsammans med min sambo Sofia. Jag driver ett eget företag som heter Byrå4, och är specialiserade på att göra form & layout på trycksaker, programmera webbsidor och digitaltrycka på vår egen digitala tryckpress. Min roll är projektledare och VD. Bolaget startades 2007.
Till mina fritidsintressen hör numera patrullhundsträning då Quincy blev godkänd i november 2018. Jag vill också hinna med att spela golf, åka båt i Tjust skärgård, plocka svamp och jaga någon älg.
Mina föreningsmeriter är bl.a att jag varit sportchef i Storvreta IBK, och arbetat i kommittéer och styrelsen i samma klubb. Varit ungdomsledare för ett antal innebandylag.

 

Ledamot 

Christian Wigren

Jag har haft hundar kring mig sedan 1972 och med tiden har jag fastnat mer och mer för herdehundar, mycket på grund av deras mentalitet och självständighet. Efter att ha haft, bland annat, Bouvier des flandres och Ungersk Kuvasz tidigare så fastnade jag för Picard för 4-5 år sedan. Jag och min fru Anna började då att besöka utställningar och träffar i Sverige för Berger Picard. Vi blev där varmt mottagna och vi fick under ca två år möjlight att lära känna rasen och träffa många av de svenska hundarna. Sommaren 2017 hämtade vi vår Norton strax utanför Amiens i Picardi, Frankrike. 
Vi bor mellan havet och skogen strax utanför Göteborg och tillbringar mycket tid ute i naturen tillsammans med Norton. Framförallt jobbar vi med spår, men allt nosarbete är något som vi alla gillar att jobba med.

Ledamot 
Kajsa Jahrl


Jag har varit medlem sen 1977 och aktiv ett par år senare. Jag har bl.a. varit sekreterare, valphänvisare, stambokförare, avelsråd, utställningsansvarig, redaktör och exteriörbeskrivare. Jag hade en fantastisk tur att träffa många härliga briardägare här i trakten, Göteborg, och fick vara med om ”Västras” födelse. Vi hade en gyllene era i tjugo år med många aktiviteter, med Bäst i Väst som vårt flaggskepp. Även Briathlon var en uppskattad tävling. Jag har inte tävlat så mycket, men älskat att träna. Vad går upp mot en dag i sökskogen? I dag lever jag med min elfte briarden.

Ledamot 
Sofia Venemalm


 

Suppleant 1
Anna Wigren

Suppleant 2
Katarina Hagberg

Suppleant 3
Carina Andreasson
 

Du kan maila hela styrelsen på följande epostadress:
styrelsen@briardpicardklubben.se

Revisorer

Revisor
Karin Pettersson
speckape@telia.com

Revisor
Eva Bergzén

Revisorsuppleant 1
Lena Holmgren

lena@yesnix.se

Revisorsuppleant 2
Mimmi Rydman

Medlemshanterare

Picardombud

Åsa Liljeroos Tanghöj
asa.lt@live.se

Valberedningen

Sammankallande

Anna Welander
valberedningen@briardpicardklubben.se

Redaktör BriardAktuellt

Webmaster