Individuella resultatlistan

                                      Resultat och topplistor 2020

Topplistorna är nu kontrollerade och vi vill gratulera vinnarna för 2020!
 

Utställning
Therese Berglund & Goblinwalley Holy Smoke

Vilka är ni?
Min hund heter C.I.E. DK UCH NO UCH BENELUX JW-18 NO JV-18 NORD JV-18 NO V-19 SE JV-18 SE V-18 Goblinwalley Holy Smoke, "Balder", och jag heter Therese Berglund.

Vilka av era prestationer är du mest stolt över?
Svårt att bara plocka ut ett minne då jag har så många trevliga minnen från ringarna. Ett är t ex när Balder blev BIS-3 valp på My Dog i Göteborg 2018 i en enorm konkurrens. Ett annat är när han blev BIR på svensk vinnarutställning 2018 som junior och således vann båda vinnartitlarna. Ett tredje är när han blev BIG-1 i Norge för fransk rasspecialist.

Det var också väldigt roligt när han blev årets valp 2018 och årets utställningsbriard 2019 i klubben.

Vilka är dina grundstenar för att lyckas 
En exteriört korrekt hund är viktigt, att hunden tycker att det är kul att visa upp sig inne i ringen och kan koppla av utanför den. Jag lägger också ner en hel del tid på pälsvård också för att pälsen ska se så bra ut som möjligt.

Hur ser era framtidsplaner ut?
Just nu är det svårt att sia om framtiden när läget är som det är och det är omöjligt att anordna utställningar. Förhoppningsvis kanske vi kan se lite mer hoppfullt på saker och ting under andra halvan av 2021.

Valp
Etha Jothér & Cartier Monzerat Loni

Vilka är ni?
Cartier Monzerat Loni och Etha Jothér. Lonna föddes i en kull med 10 svarta valpar i februari 2020. Hon är alltid glad och full av energi. Jag har haft briarder sedan 1980 och har fött upp sju briardkullar under kennelnamnet Chicard. Det har blivit många tävligar och utställningar under de 40 åren som briardägare och fler blir det.

Vilka av era prestationer är du mest stolt över?
De två vinsterna i gruppen är nog det vi är mest stolta över. Bara att överhuvudtaget hitta några utställningar under pandemiåret 2020 är en bedrift i sig.

Vilka är dina grundstenar för att lyckas så bra?
Lonna har gått valpkurs, men annars har det blivit mindre miljöträning än man hade hoppas.

Hur ser era framtidsplaner ut?
Under 2021 kommer det att bli HD-röntgen och MH. Sedan får man hoppas att pandemin dör ut och det blir några utställningar också. Vi tränar för debuten i rallylydnad och senare även lydnad.

Bruks - Appell- & Lägre klass
Agneta Sundin & Djioia Gaia des Nobliaux Moustachus


Vilka är ni?
Gaia är en snart 7-årig tik som endast tävlat väldigt lite, men gjort riktigt bra ifrån sig de få gångerna. 
Jag har haft briard i drygt 40 år och tycker om att träna, tävla och ha roligt ihop med mina hundar och träningskompisar.

Vilka av era prestationer är du mest stolt över?
Är stolt över vår enda tävling i lägre klass patrull som jag anmälde till för att få reda på hur det gick till. (Kände ingen som tävlat den grenen.) Gaia presterade långt över vad vi ännu hade tränat på och slog de färdiga tjänstehundarna som var med - och jag lärde mig lite mer. 
Är även mycket stolt över hennes livs andra brukstävling som ledde till det här priset. 

Vilka är dina grundstenar för att lyckas? 
Att ha roligt i träningen är A och O. Det får hellre bli fel för att hunden satsar för mycket än att den blir försiktig och osäker.

Att vara noggrann vid grundträningen är också viktigt. Hunden gör inte medvetet fel, den gör det den fått belöning för. Att sen bli missnöjd med något vi tidigare belönat upp är inte sjysst.

Säg/tänk inte " hon kan det här egentligen" när något misslyckas flera ggr på rad. Då är det något hunden inte förstår!

Hur ser era framtidsplaner ut?
Med Gaia siktar jag på lydnadsklass 2  och kanske någon Nose Work-tävling när tävlingsverksamheten kommer igång igen. Med tvååriga Qhibó hoppas jag på start i appellklass och lydnadsklass 1.

Bruks - Högre- & Elitklass
Mi Nilsson & O'ydia Ob-Stina-t


Vilka är ni?
Vi det är O´Lydia Ob-Stina-t kallad Stina och jag hennes förare , ägare o uppfödare Mi Nilsson

Vilka av era prestationer är du mest stolt över?
Uppletandet i Mjölby i september 2020 då vi fick 10-10 i en ruta där de flesta missade. Även stolt över alla spår som hon tar sig igenom trots motgångar, tror bara det är 1 spår som hon inte gått runt.

Vilka är dina grundstenar för att lyckas så bra?
Jag tränar mycket spår , tycket det är roligt och jag är en riktig skogsmulle.

Hur ser era framtidsplaner ut?
Tanken är att att vi ska tävla vidare i spår under 2021 , om det blir några tävligar. Ev blir det en kull valpar i höst/vinter men spåret ska vi satsa på och jag hoppas kunna få något cert, men målsättningen är att komma upp på en jämn certpoängsnivå.

IPO
Seved Andersson & Esprit Blue Asperados


Vilka är ni? 
Seved Andersson, Tierp och Esprit, Briardhane 4år

Vilka av era prestationer är du mest stolt över? 
Vi håller på med många olika saker och det är hans allroundegenskaper jag är mest stolt över. Han är certifierad Patrullhund i Hemvärnet. Vi har tävlat lägre klass i Brukspatrull, spår, sök och V-klass i IPO-R spår och IPO-R sök. Vi har också tävlat KM i agility hoppklass och Rallylydnad fortsättning under 2020. 2019 kom vi på 3:e plats i HV-skallet och det är den största upplevelsen hittills.

Vilka är dina grundstenar för att lyckas så bra? 
Vi tränar bara det som är roligt och variation passar oss bra.

Hur ser era framtidsplaner ut? 
Vi ska fortsätta att ha kul tillsammans och bli uppflyttade till högre klass för då blir han SUCH.

Lydnad - Startklass & klass 1
Maria Larsson & Trésor de Brie Terror Noir DP

Vilka är ni?
Maria Larsson och Trésor de Brie Terror Noir DP. Jag är uppvuxen med briarder och älskar att tävla och jag tycker att det verkar som om även Terror älskar att träna och tävla.

Vilka av era prestationer är du mest stolt över?
Året blev ju inte riktigt som det var tänkt och vi kom ut på tävlingsbanorna när han var som mest fylld av hormoner, han hade lite svårt att koncentrera sig och tyckte att flickor luktade jättegott. I lydnaden var vår förta tävling fylld av nollor då han satt som Ferdinand och tittade på allt nytt runt omkring oss medan jag försökte få honom att lyssna. Vi tävlar även rallylydnad och där fick jag kämpa de första tävlingarna för att endast hålla oss på gränsen till kvalificerande resultat ibland strax över, ibland strax under.
Så mest stolt är jag nog över att jag inte har gett upp och pausat, utan sett det som träning och vi har jobbat oss igenom hormonerna och lyckats att ta både uppflyttning i lydnad och även lyckats att göra 95 poäng i rallylydnaden när min egen tik hemma var i höglöp.

Vilka är dina grundstenar för att lyckas så bra?
Vi har arbetat mycket med belöningar, det ska vara roligt att träna för både hund och förare. Vi varierar belöningen med olika lekar, olika godis och vi lägger in mycket tricks i belöningen, t.ex att snurra, rulla runt och gå slalom mellan benen, sådant som han gillar att göra. Vi varierar även träningen, tyvärr kanske lite för mycket för att bli riktigt bra på någonting. Vi tränar lydnad, rallylydnad, agility, nose work, bruks occh även lite freestyle.

Hur ser era framtidsplaner ut?
Först och främst vill vi hinna med de mål vi inte hann under 2020, ett tredje uppflytt i startklassen i lydnad, jag vill bli färdig med fortättningsklassen i rallylydnaden där vi har två resultat kvar, jag vill även ha ett godkänt doftprov i nose work och starta i hoppklass på agilitytävling.
Så mycket mer framtidsplaner har vi inte just nu men en vacker dag vill vi ha ett championat i rallylydnad och vi vill tävla i bruks och lydnadsklass 1, och vi vill ge oss ut och ha jätteroligt på agilitybanorna tillsammans.

Rallylydnad - Nybörjarklass & Fortsättningsklass
Emelie Joons - Eau De Luxx Sweet Love XX

Vilka är ni?
Vi är Emelie och Mingla (Eau de luxx Sweet Love XX). Mingla är min 5e briard och jag har tävlat med alla mina briarder. Egentligen är jag lydnadsnörd men Mingla har lite andra planer och vill mest köra nos-sporter ha ha. Nu kompromissade vi och körde lite rally, mest för att träna Mingla på att hantera tävlingssituationerna. Och det gick ju ganska bra ;-)

Vilka av era prestationer är ni mest stolt över?
Skulle säga när vi tog diplom i NoseWork 1 men om vi nu pratar inom rallyn är det nog en inofficell start på Bro-Håbo BK KM. Poängmässigt var det vår sämsta start men känslan var så bra!

Vilka är dina grundstenar för att lyckas så bra?
Att träna Mingla handlar om att vara flexibel. Hitta rätt belöningar för stunden och vara snabb i att ändra sitt inlärningstänk. Mingla är unik på många sätt ha ha och funkar inte alls som mina tidigare briarder. Så jag utvecklas enormt i min träning med Mingla. Det absolut viktigaste grundstenen är ju dock samma för alla - det ska vara kul att träna!

Hur ser era framtidsplaner ut?
Vi satsar mest på nos-sporterna eftersom det är där som Mingla trivs bäst. Så vi kommer garanterat tävla vidare inom nosework men vi har också börjat träna personsök. En dröm är att kanske utbilda oss inom räddningssök.

Rallylydnad - Avancerad- & Mästarklass 
Cornelia Enroth & Goblinwalley Queen of Hearts


Vilka är ni?
I våra bästa stunder är vi "Team Kakan", Tosca och Cornelia. I våra sämre stunder är vi kanske inte så mycket till team... fast vi har nästan alltid roligt tillsammans på och utanför tävlingsbanorna. Tosca heter i finare sammanhang LP1 RLDN RLDF RLDA SE RALLYCH Goblinwalley Queen of Hearts. Hon blir sex år i april. Jag heter Cornelia i alla sammanhang och är typ 50 år äldre än min hund.

Tosca var aldrig menad att bli någon tävlingshund. Jag trodde att jag var klar med den biten i mitt hundliv och tänkte mej denna gång "bara" en aktiv kompis att visserligen träna till husbehov med, men mest busa omkring i skogen och gå härliga promenader tillsammans med. Men så blev det ju inte alls, för vi hade så väldigt skojigt när vi tränade att jag helt enkelt inte kunde låta bli att anmäla mej till en och annan tävling. Från början var det lydnad och 2016 blev Tosca utsedd till Årets Lydnadsbriard klass 1-2 utifrån de fina resultat hon gjort under året. Då var hon inte två år fyllda.

Men sen hände något. Vi halkade in på en rallybana och trots att jag till en början tyckte att det verkade rätt fånigt att promenera runt bland alla skyltar och koner och få prata med hunden, klappa i händerna och vissla, om man så ville... så upptäckte jag rätt snart att det var mer utmanande än man kan tro med rallylydnad. Och så var vi fast. Så positivt och roligt, så goa kamrater och medtävlare, sån härlig stämning i rallyleden... en sport som verkligen passar mej, och Tosca.

Vilka av era prestationer är du mest stolt över?
Jag är stolt över Tosca varenda dag och det är inte kopplat till några tävlingsframgångar. Jag är så glad att hon är en sån trevlig hund, som funkar tillsammans med andra hundar och som älskar människor av alla de slag, hon är lätt att ha med överallt och funkar i alla miljöer, en fröjd att ha vid sin sida! Jag vill passa på att framföra mitt allra varmaste TACK till uppfödaren, Katarina Ränssi, för förtroendet att bli just Toscas människa.

Vilka är dina grundstenar för att lyckas så bra?
Min filosofi i allt jag gör är att det ska vara roligt, annars kan jag hellre göra något annat. Det gäller även när jag tränar och tävlar med min hund. Vi har egentligen inga fler mål än att vi ska ha kul. Och har vi kul blir det en och annan gång rätt många poäng och på den vägen är det... får vi inte så många poäng så har vi kul ändå och det var ju det som var meningen, eller hur?!

Hur ser era framtidsplaner ut?
Jag hoppas att det ska bli möjligt att tävla framöver sommaren, kanske. Det vore så roligt att få komma ut och träffa våra rallykamrater igen och umgås i tävlingssituationen. Kanhända att vi skulle kunna upprepa bravaden med att få 100 poäng igen, så som det blev på sista tävlingen 2020. Och gör vi inte det, så är vi glada ändå! Utöver det så finns det en förhoppning om utökning av flocken med en liten fyrbent kamrat till, mot höstkanten någon gång, om allt går som jag önskar. Det kommer att bli spännande och en härlig utmaning! 

Agility  
Mi Nilsson & O'lydia Ob-Stina-t


Vilka är ni?
Vi det är MI Nilsson och Stina 7 år, O´Lydia Ob-stina-t

Vilka av era prestationer är du mest stolt över?
Stina har gjort många bra lopp, hon är bc snabb. Mest stolt är jag nog för alla kred vi fått av publik och andra tävlande över hennes snabba slalom. Å så ät jag vansinnet stolt över hennes 3 pinnar

Vilka är dina grundstenar för att lyckas så bra?
Jag har inga. Tävlar för det är en adrenalinkick och gör att övrig hundträning blir kul också ( typ lydnad)

Hur ser era framtidsplaner ut?
Då vi bara hann med ett fåtal tävlingar under januari o februari innan agilityvärlden stängde ner totalt 2020 så blir det inget mer agility för oss. Stina blir 8 år under 2021 och då satsar vi på spåret fullt ut istället

Nose Work
Anki Wikars & Goblinwalley Black Ice


Vilka är ni?
Jag är en äldre modell som älskar djur. Harry är min 5 briard. Han blev 5 år i januari. Har älskat rasen sen jag köpte min första 1980.Alltid jobbat med mina hundar på något vis. Med Harry är det NW, Rally o Bruks. Vi har även tränat lite viltspår. Älskar hans mångsidighet. Vad än matte hittar på så är han med på det.

Vilka av era prestationer är du mest stolt över?
Mest stolt är jag över han så klart, men när vi vann totalen i TEM av 50 hundar i Fagersta var det stort o oväntat. Har nog aldrig blivit så förvånad. 

Vilka är dina grundstenar för att lyckas så bra?
Grundstenar i vår träning är glädje framför allt, jag är ingen struktuerad människa så Harry hade nog vart mer framgångsrik med en annan förare. Men jag tror på att variera träningen, så det aldrig blir tråkigt o att sluta när momentet lyckas.

Hur ser era framtidsplaner ut?
Framtidsplaner är att fortsätta på det vi har påbörjat. Vill lyckas i appell o komma vidare i lägre. Fortsätta tävla i NW när det startar upp igen. Behöver ett diplom till i TSM för att gå upp i klass. Rallyn fortsätter vi jaga cert i. Så länge han tycker det är skoj med träningen så fortsätter vi.

TOPPLISTA UTSTÄLLNING

TOPPLISTA VALP

TOPPLISTA BRUKS Appell/Lägre

TOPPLISTA BRUKS Högre/Elit

TOPPLISTA IPO

TOPPLISTA LYDNAD Startklass- Klass 1

TOPPLISTA LYDNAD Klass 2- Klass 3

TOPPLISTA RALLYLYDNAD Nybörjare-Fortsättning

TOPPLISTA RALLYLYDNAD Avancerad-Mästare

TOPPLISTA AGILITY

TOPPLISTA FREESTYLE/HTM

TOPPLISTA NOSEWORK

Har Du frågor eller funderingar kring den individuella resultatlistan eller topplistorna? Kanske saknas ett redan inskickat resultat? Tveka inte att höra av Dig! Skicka ett mail till maria@larwass.se

Uppdaterat; 2021-01-20