Nordstjärnan - Svenska Briard- och Picardklubbens nordligaste specialutställning!

Nordstjärnan 21-23/7 2023

Äntligen är det nog många som tänker. Nu är datum och plats spikad för Nordstjärnan och vi kommer få möjlighet att träffas med våra briarder och picarder.
Tanken är att vi ska fylla hela helgen med roliga aktiviteter för våra härliga hundar. Förhoppningsvis blir det en helg att minnas för hela familjen. Så notera datumet 21-23/7 2023 redan nu då vi ses i Timrå för Nordstjärnan.
Rasspecial står redan nu på schemat. Vi tänker oss att vi fyller på aktiviteter allt eftersom när ni kommer in med era önskemål. Det kan vara exteriörbeskrivning, MH, MT, nosework eller bruksmoment. Vi tar gärna emot era önskemål och utefter det jobbar vi men kan inte lova att allt kan få plats under en helg.
Är det något som du känner att du vill och kan bidra med tar vi tacksamt emot din kraft. Vid idéer, frågor eller om ni vill hjälpa till mail: real81@hotmail.com

Domarpresentation
Redan som 10 åring blev jag medlem och är fortfarande medlem i Timrå BHK.

Hela min uppväxt har präglats av hundar, allt från jakthundar till att familjen var fodervärd åt hundskolan. Min första egna hund var en schäfer, sedan gick jag över till långhårig collie, har haft rasen sedan 1980, numer inkluderas även Norrbottenspets.

Har varit en flitig utställare genom åren och provat på det mesta inom SBK’s tävlingsgrenar, jag gillar att ha roligt med mina hundar.
Är allmänt hundnörd och gillar att lära mer, har utbildat mig till MH beskrivare, MT domare samt BPH beskrivare, 2011 tog jag steget till att bli exteriördomare. Började med SBK raserna, sedan alla älghundar och polarraserna. Som ni förstår så gillar jag hundar med funktion och en fungerande exteriör enligt standarden.

Min hela tid går till att engagera mig på något sätt med hundar och utbildning i något som har med hundar att göra eller deras ägare.
Ser framemot och tackar ödmjukast att få döma era hundar, jag hälsar er varmt välkommen till min hemmaklubb och hoppas att ni får härliga dagar tillsammans.

Margaretha Carlsson